The Sustainable Choice from Atlantis Headwear on Vimeo.

Από το 1995, η εταιρία έχει μία αποστολή: να παρέχει στους πελάτες καπέλα υψηλής ποιότητας. Παράγει καπέλα για κάθε τύπο επιχειρηματικής δραστηριότητας, συνδυάζοντας χρώματα, σχήματα και φινίρισμα, ενώ παράλληλα εμπνέουν ιταλικό στυλ και φινέτσα. Για την ATLANTIS, το καπέλο δεν είναι απλά ένα αξεσουάρ, αλλά η επέκταση της προσωπικότητας ενός ατόμου. Το καπέλο είναι ένας τρόπος να σταλεί ένα μήνυμα ή να ειπωθεί μία ιστορία. Αυτός, μάλιστα, είναι ο λόγος για τον οποίο η ATLANTIS αποφάσισε να αφοσιωθεί με πάθος και φροντίδα στην σωστή παραγωγή των προϊόντων της.  

Με την πάροδο των χρόνων, αυτή η αφοσίωση έχει μετατραπεί περισσότερο σε δέσμευση για πιο υπεύθυνη παραγωγή που σέβεται τον πλανήτη και τον άνθρωπο. Ακολουθώντας, λοιπόν, το γενικό συναίσθημα που κυριαρχούσε στην εταιρία τα τελευταία χρόνια και παρατηρώντας παράλληλα τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, αναρωτηθήκαν τι θα έπρεπε να γίνει διαφορετικά. ‘Ετσι, ήταν από τους πρώτους στον κλάδο που αποφάσισαν να δώσουν το σήμα προς την αλλαγή στην παραγωγή και την επικοινωνία, αντί να παραμείνουν άπραγοι.  

Το ταξίδι της ATLANTIS προς την βιωσιμότητα ξεκίνησε το 2018, παρουσιάζοντας τα πρώτα μοντέλα παραγωγής με πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100 και περισσότερες τεχνικές βαψίματος φιλικές προς το περιβάλλον. Συνεχίστηκε με την δημιουργία μιας συνολικής στρατηγικής συνδεδεμένη με τους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Αυτό οδήγησε στην εισαγωγή νέων υλικών φιλικών προς το περιβάλλον και στην έκδοση της πρώτης Έκθεσης για την Βιωσιμότητα.  

Σήμερα, η εταιρία συνεχίζει να εμβαθύνει και να εδραιώνει την στρατηγική της δουλεύοντας πάνω σε τρεις πυλώνες: την αλυσίδα προϊόντων και εφοδιασμού, το περιβάλλον και τους ανθρώπους. Στόχος της ATLANTIS είναι να κάνει όλες τις συλλογές 100% βιώσιμες μέχρι το 2025 ενώ παράλληλα επενδύει στην έρευνα και την ανάπτυξη ώστε να μειωθεί το περιβαλλοντικό αντίκτυπο, την προστασία των εργαζομένων και την προστασία των τοπικών κοινοτήτων.  

Για την ALTANTIS, η συνέχιση των πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης δεν είναι απλά αφηρημένη έννοια, αλλά καθημερινή συμπεριφορά. Δεν αποτελεί μόνο υποχρέωσή μας αλλά επανάσταση! Είναι η φυσική εξέλιξη που κάθε εταιρία πρέπει να περάσει!  

 

Η βιώσιμη επανάσταση είναι στο μυαλό μας, μήπως να την φορέσουμε στο κεφάλι μας;  

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 

RECYCLED POLYESTER 

Ο ανακυκλωμένος πολυεστέρας (rPET) φτιάχνεται από τμήματα πλαστικού που συνήθως προέρχονται από πλαστικά μπουκάλια. Η επεξεργασία τους οδηγεί στην παραγωγή νήματος, το οποίο χρησιμοποιείται για τον σχεδιασμό καπέλων από ανακυκλωμένα υλικά. 

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ;  

  • Συλλογή και καθαρισμός πλαστικών μπουκαλιών  
  • Τα μπουκάλια τεμαχίζονται σε πολύ μικρά πέλετς 
  • Τα πέλετς θερμαίνονται και πολτοποιούνται  
  • Το λιωμένο πλαστικό εξωθείται και παράγονται οι ίνες του νήματος 

 

DOPE DYEING  

Αποτελεί τεχνική βαψίματος του υφάσματος από ανακυκλωμένο πολυεστέρα. Η προσθήκη του χρώματος γίνεται απευθείας στο λιωμένο πλαστικό, ώστε να γίνει εξ’ αρχής μέρος ενός ανθεκτικού νήματος χωρίς να χρειαστεί επαναβύθιση σε νερό.  

  • 54%-67% λιγότερη ενέργεια 
  • 99% μείωση νερού 
  • 35% -64% λιγότερα απόβλητα  
  • 13%-20% μείωση του CO2  

 

RECYCLED COTTON  

Το ανακυκλωμένο βαμβάκι ανακατασκευάζεται από άχρηστο υλικό προηγούμενης παραγωγής ή από παλιά ρούχα. Τα κομμάτια υφάσματος χωρίζονται ανά χρώμα, θρυμματίζονται και έτσι καταλήγουν να αποτελούν την πρώτη ύλη, η οποία μετατρέπεται σε νήμα και τέλος σε ανακυκλωμένο βαμβάκι. Μειώνεται η απαιτούμενη ενέργεια και χρησιμοποιείται πολύ λιγότερο νερό.  

 

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ;  

  • Ανακυκλωμένο βαμβάκι προ χρήσης  
  • Διαδικασία λείανσης  
  • Πρώτη ύλη  
  • Νήμα από ανακυκλωμένο βαμβάκι  
  • Ανακυκλωμένο βαμβάκι 

ORGANIC COTTON  

Το οργανικό βαμβάκι καλλιεργείται σε ειδικές εκτάσεις κάνοντας χρήση τεχνικών με λιγότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Για την παραγωγή του δεν χρησιμοποιούνται συνθετικά λιπάσματα, ζιζανιοκτόνα και φυτοφάρμακα που αποδεδειγμένα βλάπτουν το υπέδαφος.  

  • Μείωση της κατανάλωσης νερού  
  • Βελτίωση της ποιότητας του εδάφους  
  • Χαμηλότερες εκπομπές CO2 
  • Καλύτερες συνθήκες εργασίας 

Μοιράσου το post!

Σχετικά προϊόντα

Atlantis

Fraser

Εξάφυλλο καπέλο τζόκεϊ
Atlantis

Geo

Καπέλο τύπου ψαρέματος
Atlantis

Joshua

Εξάφυλλο καπέλο τζόκεϊ
Atlantis

Recy Five

Πεντάφυλλο καπέλο τζόκεϊ

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή